In de openbare ruimte van Gorinchem staan, liggen en hangen een kleine 120 beelden, objecten en reliëfs. Soms duidelijk zichtbaar, soms op verscholen plekjes. De Werkgroep Tentoonstellingen maakte in 2007 het eerste Beeldenboekje. In de tussenliggende jaren zijn nieuwe beelden geplaatst, andere verplaatst of verdwenen. Een nieuw boekje geeft een overzicht van het recente beeldenbestand en is (compleet met plattegronden) een prachtige gids om de beelden in de openbare ruimte te zien en te (her)ontdekken.

De presentatie van Beelden in Gorinchem heeft plaats op vrijdag 22 november 2019 in het auditorium van het Gorcums Museum, Grote Markt 17, 4201 EB Gorinchem. Aanvang 14.00 uur.

De uitgave van het beeldenboekje is mogelijk gemaakt door

Gemeente Gorinchem | Stichting Strand Links | FOWW – Fonds Ontwikkeling Wonen & Welzijn | Stichting Rivierenland Fonds | Stichting Het Holtzfonds | DHC – Degenaar Hoogendam Colombijn Advocaten | Damen Shipyards

Ad de Keijzer, Gestructureerde ruimte, 1974; gelakt staal. Buiten de Waterpoort. Foto Dick Bosch
Elly Veelenturf, zonder titel, 1993; beton. Wiardi Beckmanplein. Foto Dick Bosch
Rob Logister, IJzeren lelie, 1998; beschilderd ijzer. Algemene Begraafplaats. Foto Dick Bosch