Vanaf 27 november 2019

Op woensdagmiddag 27 november begint in het Gorcums Museum een driedelige cursus over Nederlandse architectuur, verzorgd door KLU-cursussen.

Middeleeuwse kathedralen, zeventiende-eeuwse grachtenpanden, arbeiderspaleizen van de Amsterdamse School en hedendaagse ‘starchitects’: van de Sint-Servaas en het Paleis op de Dam tot de Beurs van Berlage en de Erasmusbrug. Kortom: de Nederlandse architectuurgeschiedenis in een notendop! In deze snelcursus geeft architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp in drie colleges een helder overzicht van de architectuurgeschiedenis van Nederland.

Aan de hand van de meest karakteristieke bouwwerken van Nederland zullen de voornaamste stromingen en de architecten die ze gestalte hebben gegeven worden besproken. Op deze manier leert u de belangrijkste bouwstijlen herkennen en zult u met een nieuwe en meer bewuste blik gaan kijken naar de architectuur in uw eigen land en directe omgeving.

De cursussen zijn opgezet als lezingenreeksen. U hoeft geen ‘huiswerk’ te maken om de cursus te kunnen volgen. Wel krijgt u van de docent een handout om de behandelde stof nog eens na te lezen en bevelen we literatuur aan. Doordat de cursussen laagdrempelig zijn is het aanbod van KLU aantrekkelijk voor iedereen die interesse heeft in kunst.

De lessen zijn op 27 november, 4 december en 11 december van 13.00 tot 15.00 in het Gorcums Museum. De cursus kost 60 euro en inschrijven kan via de website klu.nl.