Afgelopen week zijn de ‘Jonge Makers Gorinchem’ gestart. Dit traject geeft jongeren de kans hun kunstzinnige talent te ontwikkelen in samenwerking met professionals uit de regio. De eerste lichting jonge makers zijn theatertalenten die al een studie in die richting volgen of die wens hebben. ‘Gemeente Gorinchem’ en ‘Goedemorgen Theaterproducties’ bieden deze jongeren de kans om samen met regisseur Fons van Rongen een voorstelling te maken en hun makerschap te ontwikkelen. Van Rongen: “Jonge Makers Gorinchem gaat voor mij over het ontwikkelen van je talent, kennismaken met professionals uit het vak en je verbinden als beginnend kunstenaar aan de stad. Zo hopen we de culturele sector in Gorinchem toekomstbestendig te maken, want de talenten van nu zijn de professionals van de toekomst.”

‘Jonge Makers Gorinchem’ werkt vanuit de nieuwe culturele talentontwikkelingsplaats in de Botersteeg. “De eerste lichting jonge makers zijn theatertalenten, maar wellicht starten er komend jaar wel beeldende kunstenaars, muzikale jongeren of filmtalenten. ‘Jonge Makers Gorinchem’ is er voor alle kunstvormen waar wij in Gorinchem talent in hebben rondlopen. Dat we daar nu een fysieke plek voor hebben is iets wat dit soort trajecten de kwaliteit geeft die we zo graag willen bieden.”

De theatertalenten in het Gorcums Museum (Fons van Rongen)

BEDRIEGLIJK ECHT

De theatertalenten zijn afgelopen week gestart met het maken van hun voorstelling gebaseerd op de expositie in het Gorcums Museum: Bedrieglijk echt. De vraag wat echt is en wat nep wordt gebruikt als inspiratiebron voor teksten en scènes, ingeleid door een rondleiding door de expositie. Half maart spelen de jongeren hun voorstelling in het museum. Meer informatie kunt u de komende tijd vinden op www.goedemorgentheaterproducties.nl