Sinterklaas Is Aangekomen

Zaterdag zagen we een groot gedeelte van de Gorkumse kinderen, samen met hun (groot)ouders rond de Lingehaven op Eind, Petersbrug en Kriekenmarkt vol verwachting en met kloppend hart, op de boot met Sinterklaas en zijn Pieten wachten.

Precies op tijd voer het schip door de sluis de haven binnen, gevolgd door vaartuigen vol met Pieten.

Burgemeester Reinie Melissant ontving de Sint hartelijk en begeleidde het gezelschap naar de Grote Markt, waar het al gezellig druk was en Helga Buitelaar zorgde dat er gezongen en gedanst werd.

foto: GP-buro

BALKONSCÈNE MET HOOFDPIET

Na aankomst verschenen de Sint, de burgemeester en de Hoofdpiet op het balkon van het museum. Nog meer welkomstworden, maar ook een wat triestere mededeling van de burgemeester. De Hoofdpiet zou er dit jaar voor het laatst bijzijn omdat zijn omaatje heel oud werd en hij voor haar moest gaan mantelzorgen. Dit zorgde wel voor Gorkums eigen balkonscène. De kus van de Burgemeester en de Hoofdpiet.

Nog meer gezang en dans volgde, Maar toen moest de Sint echt vertrekken. Hij werd bij nog meer winkelcentra verwacht. Gelukkig woont hij deze periode weer in het Sinterklaashuis in de Gasthuisstraat. Hier ben je altijd welkom voor een bezoekje.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

foto’s: GP-buro