Van “Hummen” Naar 3-Stemmig Zangkoor

Een wonderbaarlijke workshop maakte Gorkums Nieuws mee op vrijdagmiddag 15 november. In de tijdelijk tot “Atelier van de Meester” omgedoopte op de begane grond was iedereen, vanaf 8 jaar, uitgenodigd om een uurtje ongedwongen te komen zingen onder leiding van Helga Buitelaar.

Helga had met haar bundels liedjes rekening gehouden met alle leeftijden. De kinderliedjes konden opgeborgen blijven, want de bijna 20 belangstellenden waren “ruim” aan de volwassen leeftijd.

De workshop begon met oefeningen in toonhoogten, ademhaling, letten op de dirigent en ritme. Bij deze laatste werden pijpen gebruikt die door de verschillende lengtes van toonhoogte verschilden.

foto: GP-buro

Hierna ging men over op liedjes. Eerste eenvoudig, iets moeilijker, tweestemmig, en door elkaar. Nu hadden we Helga op zanggebied tocht al hoog staan, maar sinds vrijdag zijn hier bijna geen woorden meer voor.

Na een uur workshop hoorden we een koor dat zou een optreden zou kunnen verzorgen. Zangleraar en leerlingen hadden een beregezellige middag. En o ja: De kinderliedjes kwamen toch ook nog te voorschijn. Volgens mij had Helga nog het meeste plezier deze middag.