Op vrijdagochtend 22 november reikte wethouder Joost van der Geest op Lyceum Oudehoven (Hoefslag 4) prijzen uit aan de twee winnaars van de verkeersquiz.  De leerlingenRob Tazelaar en Thirza van Oosterom deden op woensdagmiddag 18 september mee aan de verkeersquiz over de MONO-campagne rondom de middelbare scholen in Gorinchem aan de Hoefslag.

Fietsers zijn zich over het algemeen bewust van de risico’s van bellen of appen in het verkeer. Maar de verleiding om het toch te doen is groot. Leerlingen werden in september maar ook in mei dit jaar, door een promotieteam aangesproken over het app-verbod op de fiets per 1 juli. Ook gingen ze kort met elkaar in gesprek over verkeersveiligheid. Na het invullen van een quiz over hun eigen aandacht in het verkeer maakten de scholieren kans op een nieuwe rugtas. 

Mono-campagne

MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Nederland gaat ongestoord onderweg: Rij MONO, fiets MONO. Op initiatief van o.a. ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en provincies is deze grootschalige campagne voor aandacht op de weg ontwikkeld. www.maakeenpuntvannul.nl