Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

Update redactie 28-11-2019 – De vier verdachten welke werden aangehouden bij de overval op de KPN winkel komen uit Rotterdam en Schiedam. Leeftijd 21 to 23 jaar.

Bij de aanhouding werden tijdens de aanhouding, die in Rhoon plaats vond, naast de gestolen telefoons ook een vuurwapen aangetroffen.

Een voorbijganger zag drie mannen even na 17:00 uur de telefoonwinkel ingaan, het aanwezige personeel bedreigen en wegrennen. De auto waarmee het drietal wegreed werd al snel door gealarmeerde agenten gezien, waarop een achtervolging werd ingezet op de A15. Met hoge snelheid werd de dinsdagmiddagfile omzeild tot de overvallers in Rhoon op de Groene Kruisweg werden klemgereden. Met getrokken vuurwapen werden er vier inzittenden uit de auto gehaald en aangehouden. De gestolen telefoons en het vuurwapen zijn in beslag genomen. De vier verdachten van 21 tot 23 jaar uit Schiedam en Rotterdam zitten vast.


Een KPN-winkel aan de Gasthuisstraat in Gorinchem is dinsdag 26 november 2019 overvallen. Omstreeks 17.10 uur kwamen de overvallers de winkel binnen. Bij de overval zou gebruikt zijn gemaakt van een vuurwapengelijkend voorwerp. De overvallers gingen er met onbekende buit vandoor. Er vielen geen gewonden.

Getuigen wisten het kenteken van de vluchtauto te noteren. Hierdoor kon de politie op de A15 bij Rhoon vier verdachten aanhouden. De aanhouding gebeurde volgens de politie middels een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). Dat houdt in dat de verdachten uit de auto werden gepraat, terwijl er pistolen op hen gericht waren. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider