Bron: mooigorinchem.nl

Klassieke muziek zoals je die nog nooit gehoord hebt: op een winterse ontdekkingstocht door de sfeervolle binnenstad van Gorinchem. Dat is het evenement Winterklanken, op vrijdag 27 december 2019. Volg de gids langs vijf unieke historische locaties, waar je kennismaakt met en geniet van de mooiste muziek. Wandel mee!

Het is alweer de derde editie van Winterklanken, dat in 2017 ontstond op initiatief van violiste Juliya Belyanevich. Doel: klassieke muziek van een andere kant laten zien, op een laagdrempelige manier met vijf kleine concerten op intieme locaties. Klassieke muziek is immers de basis van elk muziekgenre, waarna de verschillende muziekculturen hun eigen stijl verder hebben ontwikkeld. Juliya komt oorspronkelijk uit Oekraïne, en ze haalt een bont internationaal gezelschap naar Gorinchem, met muziek van onder meer Saint-Saëns, Debussy, Sjostakovitsj, Purcell en vele anderen.

De tocht begint om 16.00 uur vanaf restaurant Metropole op het Melkpad 3-5. Kaarten kosten € 29,50, hierbij is een warm drankje bij ontvangst en een broodje onderweg inbegrepen. De route verklappen we nog niet, één van onze stadgidsen wijst de weg! De tocht duurt tot 20.00 uur. Aanmelden kan via winterklanken@ziggo.nl.

Preview Winterklanken

Klassieke concerten op verrassende, wonderschone plekken in de vesting: dat is Winterklanken. Op 27 december is Winterklanken 2019. Op zondag 15 december geven we vast een preview in de winkel(straten). Laat je verrassen door de bijzondere, warme klanken van klassieke muziek. Er zijn dan tevens kaarten te koop.