Een druilerige winderige dag, dik twee uur in de bus en op een bijveld, zonder tribune, met kunstgras. De ambiance was niet top te noemen. Met deze omstandigheden kun je het qua publieke belangstelling ook wel schudden. Als er 100 belangstellenden waren, dan was dat niet overdreven.

De wedstrijd moest tóch gespeeld worden en dit jaar heeft Unitas dikke problemen met de teams die in de onderste regionen bivakkeren. Vandaag niet anders.

Unitas begon heel slordig en kon al in de eerste twee minuten tegen een achterstand aan kijken, maar de voorwaartsen van EHC gingen slordig om met de aan hen geboden kansen. Van lieverlee kreeg Unitas grip op de wedstrijd , vooral op het middenveld, maar écht prikken lukte eigenlijk niet.

Daniël Alexander raakte nog wel de paal en het schot van Ansu Camara uit de draai verdiende een beter lot, maar een prima blok van de EHC verdediging voorkwam dit. De hulp van de EHC-keeper in de 43e minuut, hij miste finaal een diepe bal op Jay-Jay Meierdres, zorgde ervoor dat Unitas via de zelfde speler op 0-1 kwam.

Na rust speelde Medhanie Habtemariam voor Akin Arslan en Yevghennie Marcelli voor Achraf Chentouf. Met meer aanvallende impulsen en druk naar voren ging Unitas in de tweede helft ten strijde, maar het zat muurvast. EHC kon alléén maar tegenhouden en Unitas kon de precisie niet vinden .

Nog een verse aanvaller in de persoon van Fabian van Horssen kwam er bij in de plaats van de moegestreden Ansu Camara. Hij kon nog één maal voor gevaar zorgen in een combinatie met Yev Marcelli, maar er kwam niet meer dan een corner uit. Dit was het voor vandaag.

Een draak van een wedstrijd eigenlijk, maar die zijn er ook bij soms en het gaat om de drie punten en die zijn binnen.

Door verlies van de directe concurrenten prijkt de naam van Unitas weer boven aan de ranglijst en volgt volgende week de thuiswedstrijd tegen IFC uit HI-Ambacht om half 3