Vrijdag aan het einde van de middag werd, voor de veertiende keer alweer, de overdekte ijsbaan op de Grote Markt geopend door wethouder Eelke Kraaijeveld vergezeld door twee kleine beginnelingen.

Na het officiële gedeelte kwamen er een aantal gevorderde schaatssters laten zien wat je met oefening op de schaats kan bereiken. De film laat zien dat dit reeds op jonge leeftijd mogelijk is. Deze talenten waren leden van kunstrijvereniging De Drechtsteden die bij vorige openingen ook al lieten zien hoeveel plezier je van schaatsten kan hebben.

Sinds zaterdag is is de schaatsbaan echt open voor iedereen. Om te schaatsen, te ontmoeten en te genieten van warme chocolademelk of een kom heerlijke erwtensoep. De schaatsbaan is de komende drie weken elke dag geopend. Er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd. Kijk daar voor op www.gorcumswinterfestijn.nl.

Het evenement, Nettorama Gorcums Winterfestijn, wordt georganiseerd door Stichting Gorinchem Citymarketing, Stichting Binnenstadsmanagement en Horeca Grote Markt. Het Winterfestijn wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Foto’s: beelden uit de film