Deze week (10 dec,) werd op de “Dag van de Rechten van de Mens” in de bibliotheek te Gorinchem ook meegeschreven met Amnesty Internationaal. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Onder het thema “Write for Rights” schreef men mee naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

In Gorinchem deden de wethouders Eelke Kraaijeveld en Ro van Doesburg ook mee op deze Dag van de Rechten van de Mens, omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn.

Er zijn 177 brieven en kaarten geschreven.