Zonnebloem Gorinchem en het Da Vinci College hebben elkaar al een aantal malen gevonden in samenwerking voor de Zonnebloemgasten. Dit keer was de activiteit een kerststukje maken. Tuincentrum Sterk uit Arkel zorgde voor het materiaal en de expertise om een mooi stukje mee naar huis te nemen, de eerstejaars studenten Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg (VIG-MZ) zorgden voor het welzijn van de gasten.

De gasten werden ontvangen in de kantine van de Mollenburgseweg 82 door de docenten en studenten en voorzien van koffie, thee en iets lekkers. Marianne aan de Wiel, docente van de opleiding VIG-MZ legt uit: “Onze studenten krijgen op school naast zorgvakken ook het vak Begeleiden. Het is zeer leerzaam om de verkregen theorie in de praktijk toe te passen zoals vandaag tijdens deze activiteit.  De studenten letten vooral op de behoeften van de gasten: hoe gaat het met hen, wat hebben ze nodig, hoe kan ik ze op een prettige manier helpen?”

Corrie Sterk van Tuincentrum Sterk heeft veel voorwerk gedaan, zodat het maken van het kerstukje soepel kan verlopen. Bakjes, takjes, versiering, alles is aanwezig. Corrie vertelt: “We beginnen met een goede basis, werken dan met verschillend groen en tot slot met de versiering. De uitdaging is steeds weer om te zorgen dat iedereen een mooi kerststukje maakt, zodat ze tevreden naar huis gaan.”

De stemming zat er goed in. Het rook lekker naar dennengroen, de studenten zorgden regelmatig voor drinken en een hapje en de gasten maakten grapjes en vonden het gezellig. Mevrouw Slingerland houdt van gezelligheid en vindt het meer dan leuk om zo samen bezig te zijn. Janneke, studente, vindt bloemschikken en een praatje maken allebei leuk, dus zit ze vandaag helemaal goed. Ook mevrouw Schellekens heeft het naar haar zin. Zeker toen het eindresultaat mee naar huis genomen kon worden. Een prachtig kersstukje met veel groen, glitterblaadjes en als kers op de taart: kleine lichtjes! “Volgende week weer!”, grapt ze.