We verbouwen de vijfde verdieping van het Beatrixziekenhuis grondig om er begin juni 2020 Beatrix geboorte- en kindcentrum te openen. In dit centrum werken de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde nog intensiever samen om (aanstaande) ouders en (ongeboren) kinderen de beste zorg te leveren.

In het Beatrix geboorte- en kindcentrum kan een pas bevallen moeder met de baby op één kamer verblijven. Ook als moeder en/of kind ziek zijn. In het centrum concentreren we alle zorg volledig rond moeder en kind. De kamers op het toekomstige centrum zijn ruim, zodat partners of familie kunnen blijven overnachten.

De afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde werken nog intensiever samen om (aanstaande) ouders en (ongeboren) kinderen de beste zorg te leveren. De voorzieningen in het centrum passen hier volledig bij. De verloskamers zijn voorzien van eigen sanitair. Aanstaande moeders kunnen straks gebruikmaken van ontspanbaden of kiezen voor een bevalling in het bevalbad.

De kamers voor kinderen zijn ruim en eigentijds ingericht en hebben grotendeels ook een eigen toilet en douche. Ouders kunnen er ook gemakkelijk overnachten bij hun kind; de kamers zijn ruim genoeg.