Op de poster staat “verrassende programmering”. En wat is er dan zo verrassend aan? Naast een aantal kerstcomposities ook dit jaar weer een paar uitstapjes zoals “Leun op mij” met het slagwerk-trio StickArts, dat is op zich al een bijzonder arrangement. “De Zee” zal geweldig gezongen worden door Petra Berger.

Nieuw is ook de finale met alle deelnemers inclusief het koor uit Poznan. Dat laatste is niet vanzelf gegaan om de contacten te leggen en de muziek af te stemmen. Razend enthousiast zijn de Polen dat we dit doen. Om in de kerstsfeer te komen staan o.a. O Holy Night, Jingle Belles, Stille nacht, Sleighreide, Little Drummer Boys, Do Bethlehemu en Russian Christmas Music op de lessenaar. De programmering is zeer gevarieerd en diverse arrangementen zijn samen met orkest en solisten.

SOLISTEN

Petra Berger is bij De Bazuin al lang geen onbekende meer. Onlangs was ze als solist bij ons jubileumconcert en nu bij het Kerstconcert. Het is prettig samenwerken met Petra. Een rasartiest en vakvrouw die weet hoe het allemaal werk.

JOS JANSEN

Wie de website van Jos Jansen raadpleegt, ziet vooral een glimp van zijn prachtige carrière als trombonesolist. Maar bij Koninklijke Harmonie De Bazuin is hij sinds 2017 toch echt de dirigent. ,,Ik vind alleen trombone spelen niet voldoende. Ik vind dirigeren ook heel leuk. Als trombonesolist maakte Jos alles mee. Van Colombia tot Zwitserland en van Suriname tot Noorwegen. Overal ter wereld vertoonde hij zijn kunsten. Tijdens dit kerst concert als dirigent van de Kononklijke.

Impressie Kerstconcert (Theo Bos)

KATHEDRAALKOOR POZNAN (POOLSE NACHTEGALEN)

Geweldig het wereldberoemde Kathedraalkoor Poznan (Poolse Nachtegalen) weer te mogen ontmoeten tijdens dit Kerstconcert. In 1989 was het jongens- en mannenkoor voor de eerste keer in de Grote Kerk bij het Kerst-Jubileum-Concert van 100 jaar Bazuin. Het koor heeft verder deelgenomen aan onze Kerstconcerten in 1990, 1999 en in 2011.

STICKARTS, DE SLAGWERKGROEP DIE SPECIAAL VOOR DIT KERSTCONCERT IS GEFORMEERD.

Deze formatie bestaat uit Adrie van Werd, Peter Bansberg en Jan Hendrik Hootsen. Drie geroutineerde en professionele slagwerkers die elkaar al kennen en met elkaar samenwerken vanaf hun jeugd en Conservatoriumtijd.

Concert: zaterdag 21 december 2019 | 19.30 uur | Entree € 15,00 per persoon |ncl. thee/koffie 
Kaartverkoop Gorinchem: Primera Arkelstraat  en Bruna Piazza Center. TICKETS VIA WEBSITE: www.debazuin-gorinchem.nl