Vaak weten wij al maanden van te voren wat we gaan doen met de kerst. Met wie we kerst gaan vieren. We versturen kerstkaarten en vinden het ook leuk om die te ontvangen. Vorig jaar hebben leerlingen van de Windroos kerstkaarten geschreven voor het Nationaal Ouderenfonds. Dit jaar wilden zij iets dichter bij huis blijven omdat in de omgeving van de school veel ouderen wonen die tijdens de kerstdagen best eenzaam en soms zelfs helemaal alleen de feestdagen moeten beleven.

Dit jaar maakten zij met alle leerlingen van de Windroos kerstpakketten en die gaan bezorgen bij (eenzame) ouderen. De leerlingen hebben een grote actie gehouden om bruikbare levensmiddelen in te leveren voor de kerstpakketten. Van alles werd er meegenomen naar school , pakjes thee, koffie, ragout, koekjes, kaarsjes, servetten, etc. Daar werden vervolgens mooie kerstpakketten van gemaakt en ook werd een lief kerstkaartje geschreven. 

foto: De Windroos

De leerlingen deelden deze pakketten bij bewoners in de Rozenobel aan het Ducatenplein en Huize Steijndelt aan de Kortendijk. Het werd zowel voor de bewoners als de leerlingen een succes. De ouderen omdat de jeugd van de Windroos aan hen gedacht hadden en de leerlingen zelf kijken terug op een mooie kerstgedachte.