De Varkensmarkt kleurde rood zaterdagmiddag 21 december. Ruim 1000 Santa’s hadden zich gemeld om die middag een rondje stadswallen te rennen voor het goede doel, eigenlijk voor meerdere doelen en verenigingen.

video: GP-buro

Dit jaar werd er niet op de Grote Markt gestart om 12.00 uur, maar op de Varkenmarkt rond 15.00 uur. Eerst natuurlijk de warming up en daarna het startschot. De route was ook iets veranderd. De Santa’s liepen niet van het Tolhuis naar de Nieuwe Walsteeg, maar in omgekeerde richting. Bij de Tolstraat niet meer door de Molenstraat en de Grote Markt, maar via Tolsteeg, Eind, Langendijk en Hoogstraat terug naar de Varkenmarkt.

Hier stonden leden van de Rotary, met bossen medailles om hun armen, de roodpakken op te wachten. De cameraman van Gorkums Nieuws rolde met zijn scootmobiel met de lopers mee. Hij kreeg bij de finish ook een glimmende medaille.

Na telling bleek de Santa Run €. 25.000,– bij elkaar opgebracht te hebben. Het prachtige bedrag van €. 10.000,– ging naar de Nierstichting. Andere bedragen gingen naar Stichting Dapper kind en Vrienden van het Gasthuis. Verschillende verenigingen zoals de gymnastiekvereniging ODI, GKV Enomics, Scheidsrechters vereniging, Badminton Raptim, Goba, Gorcumse roei- en zeilvereniging,GJS en Typhoon kregen ook leuke bedragen voor hun clubkas.

De After Santa Party daarna ging nog gezellig een tijdje door.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

foto: GP-buro