Echtpaar Ipek – Ipek neemt felicitaties van burgemeester Reinie Melissant – Briene in ontvangst.

Maandag 30 december 2019 bezocht burgemeester Reinie Melissant – Briene het echtpaar Ipek – Ipek om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum op 1 januari 2020.

De heer (Osman) Ipek en mevrouw (Lutfiye) Ipek zijn beiden geboren in Turkije in de plaats Yozgat. Ze kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Mevrouw Ipek speelde als kind met de zusjes van meneer Ipek en jaren later werd zij aan hem uitgehuwelijkt. Zij waren toen 14 en 26 jaar. Toen zij trouwden werkte de heer Ipek bij zijn vader op het land en was hij herder. Mevrouw Ipek woonde tot haar huwelijk thuis bij haar ouders. 

Herenigd

In 1960 kwam de heer Ipek naar Nederland en ging werken bij McCain in Werkendam. En later voor Avres. Mevrouw Ipek bleef in Turkije en zorgde daar voor de kinderen. In 1980 kwam zij met de kinderen naar Werkendam en werd het gezin herenigd. In 1992 verhuisde het gezin naar Gorinchem. Het echtpaar kreeg in totaal 8 kinderen waarvan alleen een dochter in Turkije woont. De rest van de kinderen woont in Nederland. Zij hebben inmiddels 26 kleinkinderen, 9 achterkleinkinderen en nog 2 achterkleinkinderen op komst. 

Jaarlijks 6 maanden naar Turkije

Meneer Ipek heeft altijd graag in zijn tuin gewerkt. Mevrouw Ipek was druk in de weer met de zorg voor haar 8 kinderen. In de vrije tijd die ze nu hebben gaat de heer Ipek graag naar de moskee. Samen brengen ze het liefst tijd door met het  hele gezin. Ieder jaar gaat het echtpaar bijna 6 maanden naar Turkije. Meneer Ipek zou daar heel graag blijven. Mevrouw Ipek wil in de buurt bij haar kinderen zijn en die wonen nu eenmaal bijna allemaal in Nederland. Dus komen ze elk jaar weer terug naar Gorinchem

Viering van het jubileum

De kinderen van het echtpaar bereiden momenteel een mooi feest voor. Wanneer en waar blijft nog een verrassing.