Echtpaar Dijkers – v.d. Giessen neemt felicitaties van burgemeester Reinie Melissant – Briene in ontvangst

Maandag 30 december 2019 bezocht burgemeester Reinie Melissant – Briene het echtpaar Dijkers- v.d. Giessen om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar vierde hun diamanten huwelijk én de 85e verjaardag van meneer Dijkers eerder in december met familie en vrienden in het praathuis in Gorinchem Oost.

Dansavond

Gorinchem. Eens in de veertien dagen was er een dansavond in de Roxy aan de Appeldijk. Op een van deze avonden hebben zij voor het eerst gedanst. En van het een kwam het ander. De heer Dijkers bracht mevrouw thuis en maakte daarna nog een afspraak met haar voor de volgende dag. Anderhalf jaar later zijn zij getrouwd. 

Werk

De heer Dijkers werkte destijds bij de firma Dijksman (Tankbouw) in Gorinchem en mevrouw werkte bij een bank in Rotterdam. Nadat ze getrouwd waren, kregen zij een dochter en bleef mevrouw thuis om voor hun dochter en het huishouden te zorgen. Na een uitstapje van 3 jaar op de vaart ging meneer Dijkers weer bij zijn oude werkgever werken. Daarna hebben ze samen 20 jaar lang, tot hun pensioen, met heel veel plezier café ’t Luifeltje gerund. Ze bewaren dan ook goede herinneringen aan alle evenementen die in het café plaatsvonden zoals het Jazzfestival en carnaval.

Hobby’s

In de vrije tijd die ze nu hebben, gaat het echtpaar graag kaarten. Mevrouw Dijkers is gek op jokeren. Meneer Dijkers heeft een passie voor Klaverjassen en biljart graag bij de biljartclub.

Gezinsuitbreiding

Inmiddels is mevrouw Dijkers vanwege een nare val (tijdelijk) gebonden aan een rolstoel en heeft zij extra zorg nodig. Gelukkig woont hun dochter en wonen ook hun 2 kleindochters in Gorinchem. En is hun eerste achterkleinkind in aantocht. Iets waar het diamanten echtpaar enorm naar uitkijkt.