Op 12 januari 2020

Tijdens Culturele Zondag op 12 januari houdt de Gorcumse kunstenares Janneke van der Knaap een workshop over de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. In de tentoonstelling Het Geheim van de Meester is een getrouwe reconstructie van diens topstuk ‘Victory Boogie Woogie’ te zien.

In de workshop volg je in Mondriaans voetsporen. Hij is natuurlijk bekend van zijn bekende rode, blauwe en gele vlakken, maar hij is niet zomaar ineens abstract gaan schilderen. Voordat hij tot deze abstractie kon komen, schilderde hij eerst realistisch, naar de werkelijkheid. Mondriaan heeft daar een heel bijzondere ontwikkeling in doorgemaakt. In deze workshop schilder je de drie stappen uit zijn werk na met een eigen gekozen onderwerp: realistisch, tussenvorm en abstract. De workshop is van 14.00 – 16.30 uur en is gechikt voor alle leeftijden.

Janneke van der Knaap ging naar de kunstacademie in Rotterdam en Arnhem. Sinds 1998 is ze met veel plezier werkzaam in het onderwijs, op het Fortes Lyceum in Gorinchem. Een al jaren een droom ging recent in vervulling: een voormalige bloemenwinkel veranderde ze in een eigen atelier en galerie: atelier2vier8 in de Kruisstraat.

Janneke van der Knaap