Zaterdag konden kinderen tussen 4 en 12 jaar in het Atelier van de Meester naar een workshop van het Gorcums Museum in samenwerking met de Limonadebrigade. Een kunstenaar die heel goed is in zijn of haar vak wordt ook wel een ‘Meester’ genoemd. Een heel goed gelukt kunstwerk ook wel een ‘Meesterwerk’.

Maar hoe doe je dat? Een meesterwerk maken? Een kunstenaar werkt in zijn of haar werkplaats, het atelier. Dáár worden de kunstwerken gemaakt, soms met een beetje geknoei. En zo waren er twee groepen kinderen in het museum, waarvan de helft hun schilderkunsten vertoonden en een meesterwerk te maken.

De andere helft kreeg een rondleiding door het museum om te kijken naar het werk van de Echte Meesters en daar inspiratie op te doen. De kinderen vermaakten zich prima. Maar dat deden ook de twee rijpere ouderen die samen het schilderij van Charley Toorop (zelfportret met bontkraag) aan het naschilderen waren.


previous arrow
next arrow
Shadow
Slider
foto’s en video: GP-buro