Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ en Urker Voices samen met organist Marco den Toom inGrote Kerk van Gorkum

Op zaterdag 18 januari a.s. komt het landelijk bekende Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ samen met de Urker Voices naar Gorkum om daar zijn traditionele Nieuwjaarsconcert ten gehore te brengen. Het concert begint om 19.30 uur.

De 80 zangers – in de Urker visserdracht – zullen een gevarieerd programma brengen: van bekende geestelijke en klassieke liederen tot negro-spirituals. Het majestueuze orgel wordt in dit concert bespeeld door de bekende organist Marco den Toom. Bijzonder op het Nieuwjaarsconcert is de medewerking van de Urker Voices, een ensemble van zeven jonge Urker dames in de leeftijd van 20-35 jaar met bijzondere vocale kwaliteiten. “Dat de mannen van Urk goed kunnen zingen weet iedereen maar ik vond het eens tijd worden om ook de vrouwen van Urk voor het voetlicht te halen en ben verrast door de hoge kwaliteit van de stemmen”, zegt Bert Moll, dirigent van de beide gezelschappen.

Eigen foto

Er is voor het Nieuwjaarsconcert een zeer afwisselend en gevarieerd programma samengesteld waarin ook het publiek actief betrokken zal worden middels het samen zingen van enkele bekende liederen. De mannen van Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en de Urker Voices worden, behalve op het orgel, ook op de piano begeleid door Johan Bredewout.

Aanvang van het concert in de Grote Kerk va Gorkum op 18 januari a.s. om 19.30 uur. Toegangsprijs: aan de kerk € 12,50,–

Reserveren en bestellen via www.koorconcerten.nl

Eigen foto