Gemeente Gorinchem heeft “Samen één” geholpen aan een eigen grote ruimte. Voor iedereen toegankelijk (ook met rolstoel).

Wat is Samen één?

Bij Samen één gaat het om een gezamenlijk, georganiseerd initiatief van burgers. Het doel is het inzetten van de krachten en talenten van burgers voor het realiseren van veranderingen in hun eigen omgeving. Dit gebeurt door het verbeteren van de leefbaarheid van een wijk of dorp, het vernieuwen van het aanbod van zorg en welzijn of het stimuleren van het meedoen aan de samenleving van mensen zonder en met een beperking.

Het is een initiatief van ervaringsdeskundigen op allerlei gebieden. Mensen die betrokken zijn bij de hulpvraag, het leed, de zorgen, de eenzaamheid en worstelingen van de medemens. Wij willen graag die ruimte en hulp bieden om samen één te zijn.

Beschrijving

Wij willen een plek bieden waar ieder mens welkom is. Maar vooral gericht op die mensen die het soms iets harder nodig hebben. Hulp vragen of hulp bieden, praktisch of juist even een luisterend oor, samen kunnen we elkaar helpen. We willen de eenzaamheid bestrijden, een plaats bieden voor de mens die even wat hulp kan gebruiken. Een centrale plek waar een ieder welkom is om te krijgen of om te geven.

Doel:

Ruimte creëren voor de medemens door het leggen van contacten, adviezen geven of steun te bieden. Een centraal punt zijn voor mensen in nood en ze een helpende hand bieden. Dit in samenwerking met diverse organisaties en instanties.

Wat we doen:

Gratis kleding, speelgoed en klein huisraad:(en Donatie’s brengen)
-Dinsdagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur
– Donderdag middag 12:30 – 14:30 uur
– Woensdag avond 19:00 uur tot 21:00 uur
– De eerste zaterdag van de maand van 12:00 uur tot 15:00 uur
Voor 130 kinderen vieren we gratis Sinterklaas en krijgen alle kinderen van 0 tot 12 jaar een cadeau.
Ook voor verjaardagen, pakjes avond en kerst mogen ze cadeaus uit komen zoeken en we helpen met klein huisraad. Op samen één te Gorinchem facebook hebben we ook groot huisraad wat dan door de donateur gratis aangeboden wordt.

Inloop : luisterend oor en gratis koffie en thee
– Dinsdagochtend van 10:00 uur tot 12:30

Trainingen en/of schilderen op gevoel

– Donderdag middag van 12 :30 uur tot 14:30 uur
Bij Samen één Gorinchem geven we trainingen en een ontmoetingsruimte voor mensen die of eenzaam zijn of gewoon leuk willen schilderen op gevoel en of trainingen Op eigen kracht vooruit en of het spel “een steekje los wat gaat over psychische kwetsbaarheden zoals depressie, angsten etc. en maken het bespreekbaar.

Individueel schilderen op gevoel

Maandag middag van 13:00 tot 15:00 uur.
Alleen op afspraak: Voor een afspraak mailen naar samen1gorinchem@outlook.com.
De burger wordt dan in zijn eigen kracht weer gezet, en welk doel hij/zij ook wil bereiken we kijken samen wat nodig is om dat te behalen.

De burger komt weer in zijn/haar eigen kracht te staan

Maar ook De Week tegen de eenzaamheid, koningsdag, buitenspeeldag en burendag vieren we.
We hebben ook een leuke avond met kerst, met elkaar en ook zomers een Barbeque(BQ), zo komen wij als burgers samen en voelen we ons meer verbonden met elkaar. Voerman straat 2 4204 RJ Gorinchem alles is GRATIS