Tijdens de Culturele Zondag werd in het Gorcums Museum een workshop gegeven. De kunstenares, eigenaar van atelier en galerie “Atelier2vier8”, Janneke van der Knaap, gaf in het Atelier van de Meester een workshop over de kunstenaar Piet Mondriaan.

In de workshop volgde de cursisten in Mondriaans voetsporen. Mondriaan is bekend van zijn bekende rode, blauwe en gele vlakken, denk aan zijn topstuk “Victory Boogie Woogie” waarvan in het Gorcums Museum een nageschilderd exemplaar hangt.

Voordat Mondriaan tot deze abstractie kon komen, schilderde hij eerst realistisch, naar de werkelijkheid. Mondriaan heeft daar een heel bijzondere ontwikkeling in doorgemaakt. In de workshop schilderden de cursisten de drie stappen uit zijn werk na met een eigen gekozen onderwerp: realistisch, tussenvorm en abstract.

Janneke van der Knaap was tevreden met talent bij de deelnemende groep.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Copyright: GP-buro