(Verslag: Patrick Sleeuwenhoek, foto’s: Ronald Tukker)

SVW heeft zaterdagmiddag een overtuigende 5-1 zege geboekt op 2e klasser Heukelum. De 5-1 zege was niet eens geflatteerd want in het open duel had de wedstrijd ook zomaar in een 10-3 kunnen eindigen.

In de openingsfase zette Heukelum hoog druk op de thuisploeg. Een indraaiende vrije trap werd niet voldoende geraakt door Wilfried Prigge. Op het kwartier het eerste gevaar van SVW. Naser el Mousati passeerde zijn tegenstander maar trof het zijnet. Een paar minuten later was het alsnog raak. Naser el Mousati zette voor en Ahmed Kelifa nam hem direct op de slof: 1-0. Hierna liet Mounir el Ouazizi het na om direct de 2-0 aan te tekenen. De aanvoerder omspeelde de sterk keepende Mehmet Uysal maar voor leeg doel schoof hij hem in het zijnet. Rick van Loo was met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker. Vlak voor rust een snelle counter aan de kant van de streepjes. Michel Vinken stuurde Kelifa diep en zijn teruggetrokken bal werd door Adem Kahraman, tegen zijn oude ploeg, binnen geschoten: 2-0.

foto: Ronald Tukker

Na de rust aan beide kanten vele wissels. SVW ging daar het beste mee om want direct na de rust stond de 3-0 ook op het scorebord. Mounir el Ouazizi wipte de bal met veel gevoel over de keeper in de verre hoek. Aan de andere kant redde doelman Angelo Perini op een inzet van Omer Faruk Duman. In de tegenaanval wist SVW de 4e van de middag binnen te werken. Adem Kahraman werd over rechts weggestuurd en zijn voorzet werd binnen geschoten door el Ouazizi: 4-0. In het vervolg liet vooral de thuisploeg de mooiste kansen liggen om de voorsprong veel groter te maken. Mounir el Ouazizi trof o.a. de lat. Sil van Putten met een inzet de buitenkant van de paal. Heukelum redde de eer door een rebound te benutten via Omer Faruk Duman. Een minuut later was het slotakkoord aan SVW. Mounir el Ouazizi speelde zich op de achterlijn vrij en gunde Ahmed Kelifa het doelpunt: 5-1.

Daarmee is SVW klaar voor de competitie, die volgende week wordt hervat met een thuisduel tegen vv Lekkerkerk. Op Sportpark Molenburg wordt er om 15:00 uur afgetrapt.

foto: Ronald Tukker

SVW – Heukelum 5-1 (2-0)

17. 1-0 Ahmed Kelifa
42. 2-0 Adem Kahraman
54. 3-0 Mounir el Ouazizi
61. 4-0 Mounir el Ouazizi
87. 4-1 Omer Faruk Duman
89. 5-1 Ahmed Kelifa