Wethouder Van Doesburg heeft de Nationale Voorleesdagen geopend op Kindcentrum Alexandra. Alle kinderen in de leeftijd van 2,5 t/m 11 jaar waren uitgenodigd. Het boek “Moppereend” wat dit jaar centraal staat werd voorgelezen door de Wethouder.

De kinderen luisterden aandachtig. Het decor dat gemaakt was door de kinderen van de Naschoolse opvang liet zien dat er een donkere wolk boven Moppereend dreef. Zou de wolk verdwijnen en eend weer kunnen lachen?

Voorlezen is voor de Pedagogisch medewerkers van Kindcentrum Alexandra niet weg te denken, omdat het de ontwikkeling van de kinderen stimuleert. Op het kinderdagverblijf is voorlezen een dagelijkse activiteit. De baby’s ontdekken de voelboekjes en luisteren met de peuters mee als er interactief voorgelezen wordt. Er worden vragen aan de peuters gesteld om zo meer nieuwe woorden te leren. Voorlezen vergroot de woordenschat, het stimuleert de fantasie, je leert luisteren en het verbetert de concentratie.

eigen foto’s: Kindcentrum Alexandra

Op de Buitenschoolse opvang zijn er genoeg boeken aanwezig om na een dag hard werken op school zelf een boek erbij te pakken. Tijd voor ontspanning op een leerzame manier. Op Kindcentrum Alexandra brengen de kinderen geen tijd door achter een beeldscherm. Samen spelen, leren spelen, binnen en buiten bewegen is belangrijk en daar leer je het meeste van.

Nieuwsgierig geworden welke activiteiten er nog meer worden ondernomen op het Kindcentrum, neem dan een kijkje op de website www.kindcentrumalexandra.nl