Valentijnsdag is in aantocht. De liefde voor een ander moet nodig verklaard worden. Maar dan moet je wel iemand hebben waaraan je je liefde kunt verklaren. Daar wilde een 17-jarige jongen zijn best voor doen.

Met de verfbus ging hij aan de slag onder het viaduct op de wanden van het Viaduct onder de snelweg A15. In felle opvallende kleuren spoot hij de letters op de muur. Uiteindelijk kwam de zin te voorschijn: WIL-JE-MIJN-VRIENDIN-ZIJN. Achter de zin twee hokjes waarin hij hoopte dat het juiste hokje door zijn nog niet vriendin het goede antwoord aan zou kruisen

Zoveel liefde moet beloond worden. De beloning kwam al snel. De politie kwam langs en liet merken dat het bekladden van van objecten niet mag als het je eigendom niet is. Uiteindelijk werd de een verwijzing naar bureau HALT zijn beloning.

De politie had wel waardering voor de prille liefde van de jongen maar Verbod is Verbod.

Op de Sociale media krijgt de verliefde knul wel veel steen vergezeld van goede raad. “Ahh, laat het 1 weekje staan voor de beste jongen! Als het meisje ‘ja’ zegt, zal zijn straf minder zwaar voelen. Als ze ‘nee’ zegt .. kan hij de tekst er zelf afboenen als afleiding!” en anderen geven aan dit een goed idee te vinden.

Gorkums Nieuws zou zelfs verder willen gaan. “Geef de jongen een beloning voor zijn werk. De muur ziet er beter uit als daarvoor met dat gekrabbel voor voorgangers die er vast ook geen straf voor hebben gehad. En aan onbekend meisje zeggen: “Zoveel liefde moet beloond worden. Zet hem op.”

foto: politie lek en Merwede