Zaterdagmorgen precies om 11:11 uur werd de carnavalskrant uitgereikt aan wethouder Ro van Doesburg. Pub 10 aan de Kortendijk puilde uit van de Carnavalsblieken. Alle gekleed in bijpassende kleding. Wethouder Ro van Doesburg begon wat rustiger war kleding betreft, want het enige kleurige kledingstuk was zijn oranje stropdas.

Uiteraard begon de officiële handeling met het zingen van het Gurcums volkslied “Staat je piepertje er nog, ouwe Sannie?” dat werd begeleid door de altijd feestband van “Tante Co op zolder”.

Maar nadat de wethouder eerst nog een gouden oorontstopper had ontvangen om de oren van de raadsleden schoon te maken, zodat er beter naar hun roep om een andere hal wordt geluisterd om hun carnavalswagen te kunnen bouwen.

Daarna kwam het grote moment. De carnavalskrant werd uitgereikt. De naam Galmgat stond er nier meer op. Tevens is de krant veranderd in een blad met 11 pagina’s. Eigenlijk een prima formaat om makkelijk te kunnen lezen. Het oorverdovend geluid dat regelmatig te horen was verstomde toen iedereen met de neus in het blad dook.

Het feest in Bliekenstad kan beginnen en men kijkt reikhalzend uit naar de jaarlijkse optocht a.s. zaterdag 22 februari. Lees meer hierover op deze pagina.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider