(verslag: Patrick Sleeuwenhoek)

SVW heeft dinsdagavond de volgende ronde van de EM-Cup behaald. Tegen Kozakken Boys, dat aantrad met jeugdspelers en (wissel)spelers van het 1e elftal zoals Mats van Huijgevoort, Yassin Ouja en Siebe Schets wonnen de streepjes met 5-2.

Onder toeziend oog van hoofdtrainer Rick Adjei en hoofdopleiding Arie Schep begonnen de gasten nog wel fel, vooral via buitenspeler Don Bolsius.
De thuisploeg met Boris Pijlman na weken weer terug in de basis kwam op voorsprong. Spits Gino Dix reageerde attent op een terugkomende inzet op de paal van Mounir el Ouazizi: 1-0. Tien minuten later werd de score al verdubbeld. Dix lanceerde zichzelf en schoot onder de doelman door de 2-0 tegen de touwen. Aan de andere kant eindigde een inzet van Mats van Huijgevoort op de buitenkant van de paal. Op het half uur had el Ouazizi de 3-0 op zijn schoen maar de doelman zat nog net aan het schot. Vlak voor rust werd het alsnog 3-0. Een vanuit achteruit opgezette aanval kwam op rechts bij de opstomende Adem Kahraman terecht die de bal voorgaf en Dix kon aanleggen voor zijn hattrick: 3-0.

Na de rust kwamen de gasten meteen terug in de wedstrijd. Een lange bal werd goed ingeschat door de van FC Dordrecht overgekomen Siebe Schets: 3-1.
SVW herstelde zich al snel want een paar minuten later schoot Hicham Farhou op fantastische wijze de 4-1 in de bovenhoek. Een minuut later stond ook de 5-1 op de borden. Mounir el Ouazizi passeerde ontzettend makkelijk een paar tegenstanders en kon in de verre hoek binnen schieten. Hierna volgde een paar wissels aan beide kanten wat het spel niet ten goede kwam. De Werkendammers kwamen via Tarik Fagrach nog wel tot 5-2 maar verder lieten de streepjes het niet komen en zodoende staat het door deze overwinning in de kwartfinale.

Aanstaande zaterdag is SVW vrij en volgende week zaterdag gaat men op herhaling tegen de Alblas. Op Sportpark Souburgh worden de resterende 62 minuten uitgespeeld.

SVW – Kozakken Boys 2   5-2 (3-0)
12’ 1-0 Gino Dix
23’ 2-0 Gino Dix
41’ 3-0 Gino Dix
46’ 3-1 Siebe Schets
55’ 4-1 Hicham Farhou
56’ 5-1 Mounir el Ouazizi
72’ 5-2 Tarik Fagrach