Korte, maar kleurige Carnavalsoptocht

Ondanks het niet al te beste weer trok de carnavalsoptocht vanmiddag veel publiek. Lang was de optocht niet. Dat is voornamelijk omdat er geen ruimte meer is voor de carnavalsverenigingen om hun wagen te bouwen.

Nu moet het werk vlak voor de optocht in heel weinig tijd gedaan worden. Te kort om een echte carnavalswagen te bouwen met elkaar. Hopelijk komt hier snel eens een einde aan.

Maar de deelnemers hadden toch wel hun best gedaan. Er werd heel veel tijd besteed aan de kleding en attributen. Het werd daarom een heel kleurige optocht. Vaak werd de uitbeelding van “circusmensen”, “handjes in de hoogte”, nasibal, bami, saté” en de “veegploeg” meegelopen door zeer kleurige figuren.

Het feest wordt gevierd tot en met dinsdag. Woensdag gaat het gewone leven weer verder na het halen van het askruisje.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider