Deze maand een wat kleinere Culturele zondag. Het Gorcums Museum en Molen de Hoop zijn aan het verbouwen. Er is geen programma in Pogo en Peeriscoop, maar er valt nog genoeg te beleven.

Optredens

In de Caponnière is een expositie van stadsgezichten in aquarel van Teun Verduin. Hier vinden vanaf 15 uur gezellige optredens plaats van Jolie Coeur. Het Zevende Huis komt met iets heel nieuws i.s.m. Het Nederlands Dichters Podium. Vanaf 14.30 vinden optredens plaats met muziek (Helga Buitelaar en Johan van Drunen) en toegankelijke dichterlijke voordrachten van o.a. Georgios Lazakis en Marcel Vaandrager. Het Akoestisch Open Podium in café De Keizer is vanaf 16 uur geopend voor luisteraars, maar vooral voor iedereen die zich wil en kan presenteren op het gebied van muziek, rap, rock, cabaret of poëzie. Deelnemers kunnen zich ook op de middag zelf aanmelden. Een speciale gast is de gitarist Jos van Oost. Gratis toegang. In het ‘Gorcum vertelt’ café in bistro Piccolo ontvangt vaste gastvrouw Arida van Baardewijk Gerard van Brakel. Hij vertelt over het ontstaan van het Tweede West en het dagelijks leven daar. Toen de gemeente besloot de woningen af te breken, was dit een enorme schok voor de bewoners.

Exposities

Alle volgende exposities zijn gratis te bezichtigen. In het Hendrick Hamel museum vindt naast de permanente tentoonstelling over onze zeevaarder een expositie plaats van Ali Stekelenburg. Zij schildert o.a. typisch Gorcumse taferelen. In het minimuseum op de eerste verdieping van de Aanlegsteiger is er spionage afluister apparatuur te zien met uitleg van Hugo Ouwerkerk. In Galerie ‘Kunst bij Karel is er altijd koffie waarbij de exposanten graag vertellen over hun werk. Dit keer Gerda van de Brug met dieren van keramiek en Gundhild van Maanen met werken van glas, sculpturen en schilderijen. In de kruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal is de expositie ‘Ego’s onderweg’ van Dickjan Hoogstraten te bezichtigen en in atelier 2vier8 in de Kruisstraat werken van Patrick de Wit uit Arkel.

Foto: GP-buro – klavecimbel Boudewijn Verhoef

In het atelier voor klavecimbelbouw van Boudewijn Verhoef geeft hij uitleg over dit eeuwenoude ambacht. Daarnaast is er een expositie van glaskunstenares Marja Steinmetz en fotograaf Chris Timmers.

Uitgebreide informatie over het programma en alle deelnemende instellingen zijn te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl