Omdat er steeds meer bezoekers komen, gaat het museum vanaf 1 maart 2020, 5 dagen in de week open…en langer! De nieuwe openingstijden zijn; Dinsdag tot en met Zaterdag van 11 uur tot 17 uur.

Op dit moment zijn behalve onze vaste presentatie, waarin we het historische en spannende verhaal zeventiende-eeuwsw zeeheld uit Gorinchem vertellen, ook de schilderijen van de Gorcumse schilder Ali Stekelenburg te zien.

(Artikel gaat verder onder de foto)

De Wachters (Ali Stekelenburg)

Zoals elke schilder heeft ook Ali een heel groeiproces doorgemaakt om haar eigen stijl en vorm te vinden. Van Klassieke realistische, naar meer abstracte grote en zeker kleurrijke doeken maar ook schilderijen van typisch Gorcumse taferelen.

Het plezier in het schilderen spettert er vanaf. Hendrick Hamel Museum, Kortendijk 67, 4201KS Gorinchem. www.hendrickhamelmuseum.nl