Op 5 mei 2020 vieren en herdenken we dat 75 jaar geleden er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat er een eind kwam aan veel angst, ellende en honger.

Daarom wordt een reeks van bijzondere activiteiten voorbereid. De eerste hiervan is een wedstrijd voor de jeugd. Elke basisschoolleerling mag een gedichtje een tekening of een verhaal(tje) inleveren en maakt daarmee twee keer kans op een prijs.

Schoolgaande jeugd

De wedstrijd is bedoeld voor de schoolgaande jeugd. Niet alleen voor hen die hier in Hardinxveld-Giessendam op de basisschool zitten, maar ook de leerlingen die buiten Hardinxveld-Giessendam een basisschool bezoeken, kunnen hieraan meedoen.

Binnenkort worden op de scholen in de gemeente wedstrijdformulieren uitgedeeld. Voor wie niet hier op school zit kan een formulier ophalen in Museum De Koperen Knop (dinsdag t/m zaterdag van 13-17 uur).

Maak er wat moois van, vul de gevraagde gegevens in en dan kun je het kunstwerk inleveren in de speciale doos op school of in Museum De Koperen Knop.

Prijzen

Alle op 1 mei 2020 ingeleverd formulieren worden beoordeeld en daaruit vindt bij loting een selectie plaats van leerlingen die in de ochtend van 5 mei 2020 met een oude legertruck een rit mogen maken door Hardinxveld-Giessendam.

Alle op 20 juni 2020 ingeleverde formulieren worden bekeken door een jury, die een aantal leuke prijzen beschikbaar zal stellen.

Tussentijds zal worden gekeken of het mogelijk is om de mooiste, origineelste en meest bijzondere inzendingen ergens op te hangen, zodat iedereen ze kan komen bekijken.

Meer weten

De formulieren bestaan uit een voorbedrukt A4-vel papier, waarop in het midden ruimte is voor het maken van je bijzondere kunstwerk. Als je voor vriendjes of vriendinnetjes een extra formulier wilt hebben, kun je dit ophalen in het museum: Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam.