Nou ja…zonnetje. Afgelopen zondag 8 maart zagen we meer regen dan zon. Wim Brik was door Unitas uitgenodigd. Hij was gevraagd om de aftrap te doen bij de wedstrijd Unitas-Moerse Boys.

Voor Wim niet alleen een trap, maar ook een grote stap. De 90-jarige betrad zondag voor het eerst sinds 32 jaar het voetbalveld van Unitas. Dat betekende dat hij de velden aan de Bataafsekade voor het eerst zag. In zijn carrière bevond Unitas zich nog aan de kade, die inmiddels al weer jaren onze Banneweg is.

De reden voor de aftrap was omdat Unitas Wim wilde huldigen als “topscoorder aller tijden”. Uit de archieven blijkt dat Wim met stip boven aan de scorelijst staat met het respectabele aantal van 182 doelpunten voor Unitas.

De hele dag was hij gast bij Unitas. Kreeg een prachtige bos bloemen en een ingelijste oorkonde als herinnering aan deze dag.

foto: Unitas