Activiteiten geannuleerd, bibliotheken blijven open

Het kabinet heeft donderdag 12 maart een crisisoverleg gehouden en hieruit zijn een aantal maatregelen voortgekomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland met meer dan 100 bezoekers. Dit verbod geldt in ieder geval tot en met 31 maart 2020. Ook deden ze een oproep aan alle organisatoren van bijeenkomsten om die bijeenkomsten te heroverwegen.

Activiteiten in de bibliotheek gaan niet door

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen, gaan alle activiteiten in onze bibliotheken niet door. Deze maatregel geldt tot en met dinsdag 31 maart 2020. We bekijken momenteel of de geannuleerde activiteiten op een ander moment kunnen plaatsvinden. We nemen zo snel mogelijk contact op met iedereen die al een kaartje heeft gekocht voor een geannuleerde activiteit.


Bibliotheken blijven open voor bezoekers

Bijna al onze vestigingen, servicepunten en afhaalpunten zijn open volgens de gebruikelijke openingstijden. Ook gelden de gebruikelijke service-uren en zelfservice-uren, waarin je zelfstandig materialen kunt zoeken, lenen en inleveren.

Ben je niet in de gelegenheid om materialen in te leveren? Dan verzoeken we je om de materialen online te verlengen. Indien dit niet lukt hoef je tot eind maart geen boete te betalen.

In navolging hiervan neemt ook de Bibliotheek AanZet haar verantwoordelijkheid. Daarom gaan alle activiteiten in onze vestigingen helaas niet door tot en met dinsdag 31 maart 2020. Onze bibliotheken zijn in die periode wel open voor individuele bezoekers.