Update: 12 maart 2020  De man die verantwoordelijk is voor diverse bekladdingen in Gorinchem is dinsdag 10 maart opgepakt. Het gaat om een 48-jarige Gorcumer. De man is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Na zijn verhoor is de verdachte met een dagvaarding naar huis gestuurd. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Begin februari werden er door de hele stad teksten geplaatst. Op diverse plekken in de binnenstad van Gorinchem waren teksten te lezen als ‘De beste agent is een dooie agent’ of ‘Justitie emotionele fistfuckers’. Wijkagent Jaap de Groot, die zelfs persoonlijk wordt aangesproken met de tekst ‘Jaap de Groot, malafide NSB-er’, startte een onderzoek naar de dader. Hij plaatste foto’s van de bekladdingen op zijn Instagramaccount.

Wat eraan vooraf ging

Op dit moment staan en er op verschillende plekken beledigende teksten tegen de politie. De teksten staan op pakeerautomaten, prullenbakken, ed.

Voor Wijkagent Jaap de Groot was er zelfs een op de persoon gerichte belediging: Jaap de Groot malafide NSB’er”. Maar zijn ook teksten als “Agentje slaan altijd toegestaan” of “De beste agent is een dooie agent’. Wijkagent Jaap de Groot heeft al een sterk vermoeden wie de dader zou kunnen zijn en vraagt via Instagram om hulp van getuigen.

Tekst op Instagram: “In het centrum van Gorinchem zijn op gemeente eigendommen teksten geschreven waar niemand blij van kan worden. Buiten het feit dat het reinigen de gemeenschap geld kost is er ook sprake van belediging.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Ook ik heb het voorrecht een tekst toebedeelt te krijgen. Als wijkagent ken ik de inwoners van mijn wijk goed en heb dan ook een sterk vermoeden wie dit op zijn geweten heeft. Om dit vermoeden sterker te maken roep ik uw hulp in.

Mocht u gezien hebben wie deze teksten heeft aangebracht meldt dit dan via 0900-8844 of 0800-7000. Een signalement alleen zou hierbij al voldoende kunnen zijn.”