De gemeente Gorinchem geeft ondernemers, zzp’ers, instellingen en inwoners de mogelijkheid om uitstel voor de betaling van de lokale belastingen aan te vragen.

Het college van burgemeester en wethouders hoopt op deze manier dat degene die door het coronavirus financieel kwetsbaar worden enige verlichting te geven.

Dick van Zanten, wethouder Financiën: “We zorgen er voor dat uitstel van betalen nu snel en eenvoudig geregeld wordt. Voorlopig zijn inwoners en organisaties die financieel in de problemen komen tot 31 juli niet verplicht de lokale belastingen te betalen.” Wethouder Economie, Joost van der Geest: “De maatregelen die we met elkaar moeten nemen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben veel impact.  Het moeten sluiten van bedrijven of de veranderingen in bedrijfsvoering, hebben zeer grote gevolgen voor onze ondernemers.  Naast de landelijke steunmaatregelen die er komen, kunnen we zo ook lokaal steun bieden.” 

Inwoners, instellingen of ondernemers die door de huidige situatie in betalingsproblemen komen, kunnen contact opnemen met de afdeling Belastingen van de gemeente Gorinchem. Dat kan door een mail te sturen naar belastingen@gorinchem.nl of te bellen met de afdeling Financiën, (0183) 659 399.