Het is was voor de reus (De Hoop)als de korenmolen op de stadswal van Gorinchem niet mogelijk om te verbergen dat de restauratie begonnen is. 

De molen staat al geruime tijd in de steigers, omkleed met doek, voor hoognodige herstelwerkzaamheden.Vooral het metselwerk kwam aan de orde. De nodige scheuren werden gedicht en de voegen vernieuwd. Rondom de deuren en raampjes kwam een minigootje om het regenwater af te voeren in plaats van dat het naar binnen kan slaan. Ook de molenmaker was aan de slag want onder meer de ‘staart’ als het ‘kruirad’ dat vervangen moest worden.

De werkzaamheden komen inmiddels ten einde en de beklede steigers kunnen er bijna weer af. Wanner de molen weer gaat draaien en zeker wanneer er weer bezoekers de molen in kunnen is ge zien de huidige omstandigheden nog niet duidelijk.

foto: GP-buro