De wereld zit in een crisis. Alle landen nemen maatregelen, dus ook Nederland. Gisteren stonden de kranten vol over de ergernissen van het “niet afstand houden” door dagjesmensen zondag. Op TV hadden ze het over niet anders.

Zelf val ik in de groep mensen wiens immuunsysteem gering is. De longen werken al jaren matig, boven 70 jaar en nog wat andere feiten die je beter niet kan hebben, mocht je besmet raken.

Ik zit dus al ruim een week binnen. Niet erg, want ik vermaak wij wel. Tijdens het middageten moest ik ineens onze Zorgminister Hugo de Jonge, die op Instagram de volgende opmerking maakte: ,,Ik weet werkelijk niet onder welke steen je hebt gelegen als je niet doorhebt dat dit een buitengewoon virus is…”

Door mijn raam zag ik twee jonge damens , lekker naast elkaar zitten in het zonnetje. Bijna geen afstand van elkaar, elkaar een vuurtje geven met sigaret in de mond en elkaar regelmatig aanrakend.

Ik kon mijn ogen niet geloven, wel een foto maken.