De RIVM lijkt zich de te stabiliseren meldt Jaap van Dissel (RIVM). Hij benadrukt dat het wel gaat om schattingen.

Sinds gisteren is in heel Nederland bij 852 patiënten besmetting met covid-19 vastgesteld (in totaal nu 6412). Het aantal doden als gevolg van het virus liep met 80 op tot 356. In Gorinchem zijn 8 mensen positief getest, dat zijn er 4 meer dan de cijfers gisteren meldden. 

Dit lijkt in tegenspraak met de eerste zin, maar de sterfgevallen worden niet altijd direct doorgegeven, waardoor de melding van vandaag hoger schijnt. Het aantal is hoger omdat dit een telling over verschillende dagen is.

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Echter op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. Hier kunnen geen harde conclusies aan worden verbonden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.