Dat patiënten in het Beatrixziekenhuis geen bezoek mogen ontvangen is een van de trieste dingen die zij ondervinden als ze getroffen zijn door het coronavirus. Eveline de Ruijter, verpleegkundige, vertelt hier meer over in een door de Rivas gemaakte video.

Uitzonderingen worden soms gemaakt als een patiënt terminaal of heel erg in de war is. Mensen mogen wel hun mobiele telefoon gebruiken waarmee ze kunnen whatsappen en videobellen. Op iedere kamer is een I-pad beschikbaar en verder heeft het ziekenhuis een aantal mobieltjes aangeschaft voor de mensen die geen mobiele telefoon hebben. De patiënten vinden het fijn als ze even kunnen whattsappen op bellen naar huis. De verpleegkundige helpt hen daar evenentueel bij.

Omdat hele zieke mensen soms delen van hun geheugen kwijt kunnen raken en missen dan hun herinneringen. Het is goed om hen daarbij te ondersteunen en bijvoorbeeld een dagboek bij te houden thuis. Ze krijgen dan tocht mee, als ze later hersteld zijn, wat zich buiten het ziekenhuis in die tijd heeft afgespeeld.

“Er zijn echt wel patienyen die zich eenzaam voelen. Die thuis missen”, vertelt Eveline en vervolgt, “Daar probeer ik dan wel aandacht aan te besten. Even een praatje maken of even niet aan het virus denken maar eer een leuk moment terughalen uit de thuissituatie.

De mensen zijn hier alleen in het ziekenhuis en kunnen natuurlijk iedere steun gebruiken. Ieder teken van het thuisfront is een mooi teken.

Everdine besluit haar verhaal: “Het zit in mijn hart om te zorgen voor mensen, dus dat blijf ik doen.”

still uit video Rivas