Om de muzikanten tijdens deze coronacrisis in beweging te houden heeft de dirigent Jos Jansen het plan bedacht om de muzikanten van De Bazuin via WhatsApp te voorzien van instructies betreft de composities, ademhaling (spanning, ademsteun “The five blows”) en hoe te studeren. Oefeningen die ze dan thuis elke dag op hun instrument kunnen doen.

Tip van Jos!

Een uitdaging op zich om thuis op een goede manier met het vak muziek bezig te zijn. Elke woendag gaat de repetitie van start. Exact om 20.00 uur. Diverse composities die worden besproken staan op de lessenaar: Eventide, Finale Organ Symphony, The Story of Anne Frank. Leden kunnen met potlood aantekeningen maken en krijgen voor de komende week diverse instructies hoe de partij te spelen

Als straks de repetities weer echt beginnen heeft het orkest met deze werkvorm een voorsprong en kunnen “snel” schakelen voor de komende concerten die op de agenda staan. Bevrijdingsconcert en Kerstconcert. We kijken er naar uit.

foto: Theo Bos