De pianist is zondag 12 april op 78-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren waar hij woonde. Hij leed aan alzheimer, maar overleed aan kanker, aldus zijn familie. 

De Bazuin heeft goede herinneringen aan Louis van Dijk. In 2000 was hij samen met zijn dochter Selma op viool te gast op het 12e kerstconcert in de Grote Kerk te Gorinchem. ,,De tijd van Louis van Dijk (2000) was heel mooi. Met hem kon je heel fijn samenwerken.

Oud-dirigent Henk Bonenkamp, voorheen solofluitist van de Marinierskapel, heeft toen een fraai solostuk gespeeld met Louis.” Ook in 1993 was Van Dijk als solist op het Kerstconcert en begeleidde toen koor Intermezzo met Stille Nacht.

Voor de koorleden en dirigent was Louis van Dijk destijds bijzonder om te mogen samenwerken. Van Dijk had oog voor amateurs. Gewoon, en zeer meegaand. De Bazuin heeft mooie herinneringen aan Louis van Dijk. En dat blijft!

Louis van Dijk heeft ons verlaten, maar zijn muziek klinkt voort.