Tijdens een zoektocht voor gegevens over Schelluinen kwamen we op de website van Molenlanden nog iets tegen. Dit vonden we zo leuk, dat we ook hier even aandacht besteden.

Burgemeester Theo Segers van gemeente Molenlanden leest elke dag voor aan zijn kleindochters, Sterre van 6 jaar en Lotta van 3 jaar. Hij geniet zelf erg van lezen en vindt het ook belangrijk dat kinderen plezier krijgen in lezen. Nu in deze coronatijd kan dat niet. Toen kwam hij op het idee om het voorlezen op video op te nemen zodat Sterre en Lotta naar hem kunnen kijken en luisteren.

“Maar”, dacht hij toen, “niet alleen mijn kleinkinderen kunnen hiervan genieten, maar ook andere kinderen.” De burgemeester geniet zelf erg van lezen en vindt het ook belangrijk dat kinderen plezier krijgen in lezen. Ook vindt hij het fijn om hen door de soms wat saaie dagen heen te helpen. Hij kiest samen met Sterre en Lotta een boek uit en leest dan regelmatig een verhaaltje voor.

De opgenomen verhaaltjes staan op de website van Molenlanden zodat ook andere kinderen er van kunnen genieten. Misschien een tip voor u om de kinderen even fijn bezig te houden.

De verhaaltjes kunt u hier vinden

Hieronder een voorbeeld: