Auteur: Roy Grunewald

Helaas kan het publiek nog steeds niet de verschillende locaties persoonlijk bezoeken maar de Culturele Zondag Gorinchem gaat op 10 mei gewoon door als virtuele versie. De community op Facebook is inmiddels zo’n 5000 keer bekeken.

Het initiatief om iedereen die dat wil een foto te laten insturen van een kunstwerk uit de privé sfeer blijkt aan te slaan. Zo is een begin gemaakt met een openbaar kunst depot waar inmiddels veertig kunstwerken worden geëxposeerd. Sommige daarvan zijn voorzien van een kort verhaal waarom de inzender een werk mooi, ontroerend of memorabel vindt. Het is kunst uit eigen huis wat nu openbaar te zien is.

Naast beeldende kunst is er ook ruimte om filmpjes te plaatsen met een kort verhaal, gedicht of een (dans)act op www.facebook.com/culturelezondaggorinchem. Kijk even op het instructiefilmpje hoe dat werkt. Klik op ‘community’ om de huidige expositie bekijken.

Verder zijn er in het kader van Culturele Zondag twee live stream optredens te zien. Via de link op de facebookpagina www.facebook.com/aopkeizer kan men singer-songwriters thuis aan het werk zien. Om 15 uur bij The JnC en om 16 uur bij Jeroen Janssen.

Zondagavond van 20 tot 21 uur vanuit het Zevende Huis een optreden van Helga Buitelaar, haar dochters en Johan van Drunen. Te zien vanaf de facebook pagina van Het Zevende Huis.