Het kappersevent The Hair X-perience dat gepland stond op 30 en 31 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 30 en 31 mei 2021. De reden voor de verplaatsing van The Hair X-perience is vanwege het coronavirus. Door de maatregelen die de Nederlandse overheid oplegt met betrekking tot het coronavirus is het onmogelijk geworden om in augustus The Hair X-perience plaats te laten vinden. Het enige complete kappersevent van Nederland stond in eerste instantie gepland op 7 en 8 juni a.s. en schuift nu op naar het laatste weekend van mei volgend jaar.

“Vanzelfsprekend volgen wij de maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en dat betekent dat The Hair X-perience niet door kan gaan eind augustus. Het is voor ons een enorme teleurstelling, maar ook voor onze community die zo heeft uitgekeken naar dit jaarlijkse vakevent, waar zo’n 3500 professionals op af komen”, zegt Corine Visser, Event Manager van The Hair X-perience. “Bovendien zouden we voor het eerst tegelijkertijd met The Hair X-perience een vakevent voor de beauty professional organiseren in Evenementenhal Gorinchem. Door de positieve reacties die wij hierop hebben mogen ontvangen, zullen we de aankomende tijd gaan kijken wat hierin de mogelijkheden zijn voor mei volgend jaar. Het event kan op deze manier onder andere in de groei van de bezoekersaantallen grotere stappen gaan maken. Deze nieuwe datum zorgt er in ieder geval voor dat we onze community na een onzekere periode nog beter van dienst kunnen zijn met een nog mooier aanbod van leveranciers en volop (positieve) inspiratie gebaseerd op de laatste trends.”

In de komende periode beoogt beursorganisator Easyfairs een plan te maken om haar events vanaf september corona-proof te maken. Visser: “Wij gaan ervan uit dat de 1,5 meter-samenleving voorlopig de norm blijft. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze waarop wij beurzen en events vormgeven. Het uitgangspunt is dat onze events veilig zijn, en dat iedereen zich veilig voelt. We zijn daarom bezig om verschillende protocollen te maken om onze beurzen op een verantwoorde manier door te laten gaan.  Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van zogeheten ‘time slots’ voor bezoekers. Dat zou betekenen dat bezoekers zich gaan registeren voor een bepaald time slot, waarbij we de openingstijden eventueel gaan verruimen indien dit noodzakelijk en mogelijk is. Het voordeel van werken in time slots is dat iedereen de tijd en ruimte krijgt om op een veilige manier inkopen te kunnen doen, en met elkaar in gesprek te gaan.”

Ook het gebruik van de Smart Badge is een manier om de 1,5 meter afstand te bewaren. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de Smart Badge. Met deze badge kan de bezoeker exposantenstands en experiences scannen waarin hij of zij geïnteresseerd is en graag meer informatie over wil ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. Van deze tool maakte Easyfairs al gebruik en zou dit jaar ook op The Hair X-perience worden geïntroduceerd. “Het gebruik hiervan is een groot succes gebleken en de toegevoegde waarde zal gezien de 1,5 meter-samenleving alleen maar groter worden. Mocht blijken dat in mei 2021 nog steeds aanpassingen nodig zijn vanwege het coronavirus, dan zullen we die uiteraard ook toepassen tijdens The Hair X-perience”, aldus Visser.

Voor meer informatie: www.hair-xperience.nl.