Evenement werd eerder al verzet van mei naar augustus, maar wordt nu alsnog verplaatst naar volgend jaar

De eerste editie van het popculture event Heroes Made in Asia in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar het weekend van 8 en 9 mei 2021. In de persconferentie van 21 april 2020 kondigde het kabinet aan dat de huidige maatregelen voor evenementen worden verlengd tot 1 september. Daarmee zal de editie van Heroes Made in Asia op 15 en 16 augustus opnieuw verplaatst worden. Oorspronkelijk zou de eerste editie plaatsvinden op 23 en 24 mei.

Heroes Made in Asia is een ontmoetingsplek voor fan van de Aziatische popcultuur. Vrienden en fans zouden samenkomen in de Evenementenhal Gorinchem om te genieten van Aziatische games, workshops, merchandise, food, artiesten, en om inspirerende cosplayers te spotten en ontmoeten. Vanwege de aanhoudende maatregelen tegen het coronavirus is het nu niet meer mogelijk om het evenement op 15 en 16 augustus te organiseren.

Het positieve is dat de tickets gewoon geldig blijven op de nieuwe datum. Tickethouders die Heroes Made in Asia op de nieuwe datum niet kunnen bijwonen krijgen diverse opties voor hun ticket aangeboden, waaronder het verkrijgen van een voucher.

Om Heroes Made in Asia voort te laten bestaan, roept het initiatief ‘Bewaar Je Ticket’ op om restitutie in de vorm van een voucher aan te vragen. Dit initiatief dat gesteund wordt door de overheid is opgezet om te voorkomen dat evenementenorganisaties omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Hierdoor krijgt Heroes Made in Asia de mogelijkheid om nieuwe evenementen te organiseren in de toekomst. De voucher heeft de waarde van de oorspronkelijke order inclusief servicekosten. Tickethouders kunnen de voucher later inwisselen voor een ticket, om op een later moment van Heroes Made in Asia te genieten. Ook is het mogelijk de voucher in te wisselen voor een ticket voor Heroes Dutch Comic Con, een ander evenement van dezelfde organisatie.

Tickethouders kunnen er ook voor kiezen om hun volledige ticket of een deel daarvan om te zetten in een donatie waarmee zij het evenement steunen. Indien tickethouders geen voucher willen of donatie willen doen, dan is het mogelijk om een restitutie te krijgen van het aankoopbedrag.

Deze week ontvangen alle tickethouders een email waarin zijn hun keuze kunnen doorgeven en worden exposanten en alle andere betrokkenen geïnformeerd.

Meer informatie over het initiatief is te vinden op bewaarjeticket.nl en op de website van de organisatie made-in-asia.nl.

Delen