Hoe is het met jou mentale gezondheid in deze coronatijd? Het is voor velen een angstige, onzekere, moeilijke en soms eenzame tijd. Misschien kan mindfulness daarbij helpen. Donderdag 28 mei om 19.15 uur start er weer een nieuwe mindfulnesstraining bij Inspire aan de kennelweg 10 in Gorinchem. Deze wordt gegeven door Ellen Langhorst, gecertificeerd mindfulnesstraing aangesloten bij de VMBN.

Door de coronamaatregelen kunnen er maximaal 5 personen inschrijven om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.

Mindfulness is een manier om je aandacht volledig aan het hier en nu te geven en daardoor bewuster te leven, zonder te oordelen en direct te reageren. We zijn vaak in gedachten bezig met herinneren, plannen, herhalen, analyseren etc., maar zijn niet hier aanwezig, waardoor we minder genieten en de mooie kleine momenten van het moment missen. 

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltemiddag. Het is een praktijkgerichte training met aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en zit meditaties. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema, bijvoorbeeld: ‘de automatische piloot’, ‘gedachten zijn geen feiten’, ‘wat doet stress in het lichaam en hoe ga je ermee om’ of ‘zorgen voor jezelf’. Het is tevens de bedoeling dat je dagelijks oefent. De kosten zijn € 350,00 incl. lokatiekosten. Sommige zorgverzekeringsmaatschappijen vergoeden de training.