Waarschuwingen:
Varen doe je samen dat is ons motto. Dat betekent ook dat een ieder zich aan de regels op het water moet houden. Daarom hebben wij in april en begin mei diverse malen met onze opvallende boot gesurveilleerd op de diverse riviertjes in ons gebied. Hierbij hebben we velen gewaarschuwd in verband bijvoorbeeld het te hard varen.

Klachten:
Ondanks de waarschuwingen bleven er klachten binnen komen over te hard varende mensen op de riviertjes en daarom hebben we besloten om gisteren onopvallend te gaan surveilleren. We zullen dit de komende tijd vaker gaan doen. Ook de BOA’s van het Waterschap Rivierenland surveilleren op de wateren en houden toezicht op de regels.

Processen-Verbaal:
Gisteren zijn we actief geweest op de Giessen in Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg.
Hierbij constateerden we dat vooral de jeugd tussen 13 en 16 jaar oud te hard aan het varen was. In totaal zijn aan 6 jeugdigen processen-verbaal geschreven voor te hard varen. De bekeuringen kosten minimaal 95 euro! Samen met deze jeugd zijn we naar hun ouders gegaan en hebben aan de ouders verteld waarom hun kind proces-verbaal heeft gekregen en zijn nog eens duidelijk de regels op het water uitgelegd. Ook werd er nog een proces-verbaal geschreven voor het niet aanwezig hebben van een registratieteken op een snelle motorboot.

Controles:
Deze controles zullen deze zomer doorgaan. We zullen zowel in de opvallende, maar ook in de onopvallende boot gaan surveilleren op de riviertjes in ons gebied. Nu was het de Giessen, maar ook de andere riviertjes komen aan de beurt. U bent dus gewaarschuwd. Hou u gewoon aan de regels, dat maakt het varen voor iedereen leuker.

Regels:
Voor meer informatie over de regels op het water, kijk dan op:
www.varendoejesamen.nl