Update: 23 mei – De wens van Kees gaat misschien wel in vervulling. De burgemeester heeft voor de volgende vergadering van het crisisteam het onderwerp inmiddels op de agenda gezet. “Beter goed gejat dan slecht verzonnen”, zegt Reinie Melissant tegen Ad Rivierenland. Misschien zijn er wel liefhebbers om Kees te helpen?

In het AD stond gisteren een artikel over de drukte tijdens Hemelvaart in de Rotterdamse parken. De gemeente heeft daar op de juiste afstanden van elkaar witte cirkels geschilderd. Een soort middencirkel als op voetbalvelden.

Het bleek te werken. Mensen die in de parken fijn beten wilde zitten of liggen, leken als vanzelf zo’n cirkel uit te zoeken.

Kees van Willigen laat op twitter weten: “Gewoon simpel houden. Ik hou van dat soort oplossingen.” Daarbij geeft hij een hint aan de burgemeester Reinie Mellisant. “Gaan we het zo regelen?, vraagt hij de burgemeester en biedt zicht daarbij aan voor het schilderwerk.

“Ik wil wel cirkels gaan tekenen Buiten de Waterpoort of elders.” besluit hij zijn Twitterbericht.