Deze week ontving Gorkums Nieuws een email van Johan Zwaan uit de USA waar hij inmiddels al weer 60 jaar woont. Hij is een zoon van huisarts Zwaan waar in Gorinchem zelfs een straat naar genoemd is.

Johan Thomas was 5 jaar toen Nederland werd bezet. Hij nu een boek “WWII + VI” geschreven. Dit gaat over de herinneringen van een kind aan oorlog en naoorlogse jaren. Omdat Gorkum hier ook een belangrijke rol speelt vraagt hij GN om daar ook aandacht aan te besteden.

Hij schreef dit boek juni 2019, 75 jaar na D-day, de grootste invasie die de wereld ooit heeft gezien. Zevenduizend schepen, 150.000 troepen, 4.000 Amerikaanse en Britse doden op de eerste dag! De moed van de mannen, die van de landingsschepen de zee in sprongen, soms verdronken met hun zware uitrusting en de stranden bestormden onder zwaar vuur van machinegeweren, geweren en artillerie-salvo’s, is onvoorstelbaar. 

Het boek telt 116 pagina’s en is te koop bij uitgeverij Xlibris en Amazon in verschillende uitvoeringen. Let op: Het boek is geschreven in het Engels.